Hem E-böcker Specialeffekter och spelutveckling i Java Vad du behöver

Specialeffekter och spelutveckling i Java(TM) - Vad du behöver

av Anibal Wainstein

 

Vad du behöver för att kunna hänga med i boken

Inga förkunskaper krävs i kursen förutom goda kunskaper i Windows och de program som medföljer. Internetvana är också ett krav och man skall helst kunna lite HTML programmering. I mjukvaruväg behöver du

Observera att du bara behöver en webb-läsare och bara en av utvecklingsmiljöerna. Det spelar ingen större roll vilken du väljer. Visual Applet Configurator kommer att gås igenom i senare kapitel så du kommer inte att behöva programmet i början.

 

Goda råd för att bli en framgångsrik programmerare

Programmering brukar betraktas som krångligt och tråkigt av nybörjare som försöker ta sina första steg. Programspråkens form är ofta komplicerat och har utformats av personer som inte har haft särskilt stor sinne för pedagogik. Jag har dock, av min erfarenhet som programmerare, aldrig hittat ett så enkelt och lättförståeligt språk som Java. Jag tror att för att bli en bra programmerare måste man följa dessa råd:

  • Ha ett bra självförtroende. Det finns ingen gräns för vad du kan göra. De som har gjort kända program idag är människor av kött och blod och inga övermänniskor och därför skulle du kunna skapa minst lika bra program och kanske till och med bättre.
  • Var envis och tålig. Om något inte fungerar så försök till du hittar felet. Men sök inte efter buggar i mer än en halvtimme om du har annat att göra. Ta en paus och försök hitta buggen senare.
  • Disciplin och flitighet hjälper dig igenom de tråkiga delarna av programmeringen.
  • Praktik och teori samtidigt är den bästa kombinationen när du lär dig programmera.

Lycka till!


reklam

Nästa sida >>